Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kilka typów, coś dobrego na chwilę obecną

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Jestem w silverze, więc w większości gra solo/we dwóch bo reszta to taborety. Interesują mnie następujące championy:

Fiddlesticks, Corki, Brand, Orianna, Trundle, Yorick, Aatrox, Volibear, Diana

Licząc tych tańszych mogę kupić dwóch na chwilę obecną. Chciałbym coś dobrego w mecie (czyli pewnie dobra mobilność, której np. Brand nie posiada). Przeważnie chodzę top/mid/jungle co można wywnioskować z tej listy. Mam ~7k IP więc maksymalnie mogę kupić coś za 3150 i 4800, lub 6300 i 1350.

Jestem otwarty na inne propozycje, ale posiadam już dużą ilość champów więc raczej wybór ograniczam do tych. Prosiłym o plusy/minusy do każdego z nich i wasze opinie dlaczego akurat ten champ.

Opublikowano

fiddlestick musi miec ogarniety team,na chwile obecna jest slabym junglerem,latwo go scounterjunglowac bo ma bardzo malo hp,bez dobrego ulta nic nie ugra,jeszcze ten jego fear dostal nerfa

corki- jest duzo lepszych adc w obecnej mecie,on bazuje duzo na damage z ulta,a teraz lepsze sa postacie bazujace na AA. malo mobilny,ma tylko W

brand - brak mechanizmu ucieczki,malo mobilny- niezbyt dobry midder w tej mecie,jest duzo mocniejszych

orianna- jak najbardziej,jest dobrym miderem,ma m.speeda z W , aoe skille, tarcze:-) ogarniajaca moze zrobic miazge

trundle- dobry na topa,jest twardy i ma niemaly dmg,w jungli tez sie nadaje

aatrox- rzadko sie widuje,ale IMO jest zajebistym toperem/junglerem dzieki sustainowi z W oraz doskokowi :-) 

volibear- jesli twoj team ma duzo cc jest swietny,przerzucisz np. adc i ktos dostanie stuna to prawdopodobnie juz lezy :-) wedlug mnie lepszy na topa niz jungle,mocny dzieki % dmg z W ,przerzutowi oraz slowowi z E

diana- miala duzo nerfow,teraz jest srednio grywalna,po spaleniu bursta z ultem duzo nie moze zrobic,musi poczekac te 20-30 sekund az cd bedzie :-) niby po uzyciu Q a potem ulta nie ma on cd,ale jest to jednorazowe,pozatym z Q trzeba jeszcze trafic :-) jest duzo lepszych od niej midderow/junglerow

podsumowujac,kupilbym orianne,potem uzbieral na volibeara lub aatroxa.

baner.png

Opublikowano

Bierz aatroxa

-escape

-podbicie

-W atak , life steal

-Ulti !

-slow

Dobry na Topa moim zdaniem na jungli średnio :) Są lepsi junglerzy ! :P

battles,proportional,340,200,a28e3cd5e1c

Opublikowano

Yorick

W sumie to rzadko widzę żeby ktoś jeszcze nim grał w s4 na rankedach (jestem gold2), aczkolwiek w sumie sam tego nie rozumiem iż ta postać była i zawsze będzie mocna. Znakomity sustain na topie, tankowaty, spam ze skilli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...